27 фебруара, 2020 Događaji Нема коментара

MEĐUNARODNI SEMINAR O UPRAVLJANJU HEMIKALIJAMA

Upoznavanje privrednih subjekata sa načinima za identifikaciju opasnih hemikalija u finalnim proizvodima, kao i unapređenje komunikacije unutar svojih lanaca snabdevanja i ka potrošačima je neophodno kako bi se zadovoljile potrebe potrošača da raspolažu inofmacijama i donose odgovorne odluke pri kupovini – zaključak je dvodnevnog međunarodnog seminaraodržan 25. i 26. februara 2020. u udobnom prostoru hotela Mercure Excelsior Belgrade.

Ekspertkinje organizacije Baltic Environmental forum, Heidrun Fammer (BEF Germany), Heli Nommsalu (BEF Estonia) i Juste Kukučione (BEF Lithuania) predstavile su našim kompanijama načine i alate za unapređenje komunikacije unutar lanca snabdevanja, kao i prema potrošačima, izradu inventara hemikalija, kontrolne liste za proveru bezbednosnih listova, kao i alate za procenu bezbednijih alternativa.

Na seminaru je predstavljena i aplikacija za mobilne telefone Scan4Chem koja građanima omogućava da saznaju da li proizvodi za svakodnevnu upotrebu sadrže opasne supstance. Aplikacija je povezana s bazom podataka AskReach koja sadrži informacije o SVHC u proizvodima i omogućava brže davanje odgovara potrošačima od strane snabdevača.

S obzirom da je aplikacija na našem jeziku pored Srbije dostupna i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, sve orgranizacije su pozvane da se uključe u promociju aplikacije kako bi što više građana iz regiona bilo informisano o ovoj aplikaciji i mogućnostima koje ona pruža.

Materijali sa seminara – USKORO

Objavjeno od valentina