ALHem - Alternativa za bezbednije hemikalije
+386 40 123 456
info@premiumcoding.com

Ko je ALHem?

Home » Ko je ALHem?

Alternativa za bezbednije hemikalije – ALHem

Alternativa za bezbednije hemikalije – ALHem je nevladina organizacija, sa sedištem u Beogradu, čiji je cilj promovisanje održivog razvoja, pre svega bezbednog upravljanja hemikalijama.Udruženje su osnovali stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti bezbednog upravljanja hemikalijama. u aprilu 2013. godine.

Prvu finansijku pomoć za svoje aktivnosti, ALHem je dobio krajem novembra iste godine od Fonda Ambasade Kraljevine Norveške.


Glavni zadatak ALHem-a je da pruži znanja industriji i onima koji distibuiraju hemikalije ili proizvode koji ih sadrže, a odgovorni su za bezbedno upravljanje hemikalijama. ALHem ima za cilj da, na bazi proverenih naučnih informacija i najnovijih tehničkih saznanja, utiče na državne organe da usvajaju i sprovode politke koje će rezultirati time da naša deca žive i borave u sredinama koje nisu toksične, odnosno opasne po njihovo zdravlje.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo naših članova želimo da ujedinimo znanja i snage donosioca odluka, naučnika i predstavnika industrije kako bi politika bezbednog upravljanja hemikalijama imala vidljive rezultate u poboljšanju kvaliteta i bezbednosti našeg okruženja.


ALHem prenosi iskustva evropskih i međunarodnih nevladinih organizacija u borbi za bezbedno upravljanje hemikalijama, odnosno borbi za zaštitu života i zdrvl. ALHem principe i strategiju globalne politike u ovoj oblasti, odnosno Strateški pristup međunarodnog upravljanja hemikalijama – SAICM.

img