ALHem - Alternativa za bezbednije hemikalije
+386 40 123 456
info@premiumcoding.com

Blog full width

Home » » Blog full width

ALHem započinje Program za mlade

U okviru Strateškog plana rada i aktuelnih projekata, ALHem započinje Program „Mladi za netoksičnu životnu sredinu u Srbiji“  sa ciljem aktivnijeg uključivanja mladih u edukaciju, zagovarački proces i komunikaciju ka zainteresovanim stranama i građanimauoblasti zaštite zdravlja i životne sredine, sa posebnim fokusom na bezbednost od toksičnih hemikalija i proizvoda koji mogu da ih sadrže.

Dana 17.04.2024. godine u online formatu…

Saznaj Više

Beograd, 22.01.2023. Nedavno objavljena studija koju su sprovele organizacija Arnika iz Češke i međunarodna mreža IPEN, uz učešće 16 partnerskih organizacija iz celog sveta, uključujući ALHem iz Srbije, dokazala je prisustvo toksičnih per- i polifluoroalkil supstanci (PFAS) u vodootpornim jaknama i drugim odevnim predmetima kupljenih na tržištu 13 zemalja sa četiri kontinenta. Studija je takođe pokazala da na tržištu postoje jakne koje su deklarisane kao otporne…

Saznaj Više

Nedavno objavljena studija koju su sprovele organizacija Arnika iz Češke i međunarodna mreža IPEN, uz učešće 16 partnerskih organizacija iz celog sveta, uključujući ALHem iz Srbije, dokazala je prisustvo toksičnih per- i polifluoroalkil supstanci (PFAS) u vodootpornim jaknama i drugim odevnim predmetima kupljenih na tržištu 13 zemalja sa četiri kontinenta.

PFAS su grupa sintetičkih hemikalija koje se proizvode i koriste u raznim industrijskim…

Saznaj Više

Beograd, 30. oktobar –  Poglavlje 27 u vezi je sa Zelenom agendom za Zapadni Balkan, te se deseti godišnji Izveštaj iz senke Koalicije 27 pod nazivom „Zelena agenda bez agende“, bavi ključnim događajima u oblasti životne sredine i klimatskih promena i daje osvrt na sprovođenje Zelene agende u Republici Srbiji.