20 децембра, 2019 Događaji Нема коментара

SCAN4CHEM DVODNEVNI SHOWROOM


Prošle nedelje održana je promocija srpske verzije mobilne aplikacije SCAN4CHEM koja omogućava građanima i građankama da jednostavnim skeniranjem barkoda proizvoda pošalju pitanje kompanijama da li proizvod sadrži opasne supstnce. Za tu priliku smo otvorili dvodnevni showroom u fenomenalnom prostoru jednog beogradskog stana. To je doprinelo posebnošču samog dogadjaja, te su posetioci mogli da isprobaju aplikaciju SCAN4CHEM na predmetima u šuškanoj dnevnoj sobi i  kuhinji sa raznovsnim posuđem, u šarenilu dečijeg kutka, kupatilu uvek punom različitih proizvoda za higijenu i garderoberu.

Svi gosti su pozvani da preuzmu aplikaciju SCAN4CHEM i skeniraju izložene proizvode i pošalju kompanijama zahtev za informaciju da li ovi proizvodi imaju u sebi neke od najopasnijih hemikalija tz. supstance koje izazivaju zabrinutost.

Predstavnice ALHema su govorile o aktivnostima organizacije i samog evropskog projekta pod čijim okriljem je razvijena aplikacija SCAN4CHEM koja predstavlja inovaciju u oblasti upravljanja hemikalijama i ostvarivanju prava gađana i građanki na informaciju o opasnim hemikalijama u proizvodima.

Tokom ova dva dana, kroz naš showroom je prošlo više od 70 zvanica, predstavnika medija i civilnog sektora.

Dok odgovori kompanija na poslate zahteve stižu, mi gledamo slike i sumiramo utiske sa ovog dogadjaja.


Pozivamo Vas da preuzmete i isprobate aplikaciju:

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details…

App Store:
https://apps.apple.com/hr/app/scan4chem/id1484618273

Objavjeno od valentina